El Casal Independentista La Cruïlla enriqueix la xarxa d’espais transformadors de l’Eixample.

Després de mesos de feina de desenes de persones, aquest dijous obre les portes el nou Casal Independentista La Cruïlla, destinat a ser un espai de trobada dels barris de la Sagrada Família, el Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample, i que esdevindrà de ben segur un dels espais més ben equipats de l’Esquerra Independentista arreu de la ciutat. Pocs dies després, el 12 de setembre, es celebrarà el segon aniversari de l’Ateneu Francesc Layret, implantat a cavall dels barris de Sant Antoni i l’Esquerra de l’Eixample, que ve desenvolupant una tasca d’agitació cultural des d’una perspectiva d’esquerres i compromesa amb els Països Catalans. A La Cruïlla i l’Ateneu Layret cal sumar-hi la feina que des de fa gairebé set anys realitza l’Ateneu Popular de l’Eixample, a cavall de la Sagrada Família i el Camp d’en Grassot, així com el Casal La Resposta que d’uns mesos ençà ocupa uns baixos de Nuñez i Navarro al bell mig de Fort Pienc. Tot plegat, sense oblidar altres iniciatives com el CSO La Carboneria o la itinerant La Rimaia amb una viva agenda d’activitats.

L’obertura i manteniment d’aquesta sèrie de casals, mercès a la feina feta de manera desinteressada per centenars de veïns i veïnes de l’Eixample, suposa una bona notícia per l’alternativa política que vol ajudar a bastir la CUP a la ciutat de Barcelona. Aquesta xarxa de casals, sobre els quals ens hem recolzat un seguit d’organitzacions i col·lectius de tot tipus, inclosa la mateixa CUP, permet a dia d’avui comptar amb un grapat de metres quadrats per a la realització de tot tipus d’activitats sense les limitacions que desgraciadament comporta l’ús d’espais municipals, tant en matèria d’horaris, com de despeses econòmiques, com fins i tot de la voluntat de control polític sobre les activitats que s’hi realitzen.

És en aquests espais on hem vist néixer i créixer cooperatives de consum, propostes per a les festes majors, calçotades, castanyades i revetlles de Sant Joan, cantautors i rapsodes, i on hem pogut parlar i conèixer alternatives d’arreu dels Països Catalans de la mà de tot tipus de moviments socials en defensa del territori, dels drets socials, de les lliures sexualitats, entre tantes d’altres qüestions. I no menys important, espais de complicitat on es potencien lligams de caire comunitari que són font de noves idees i propostes.

Des del nucli de la CUP a l’Eixample us convidem a tots i totes a seguir i conèixer les activitats que s’hi fan. La Barcelona que volem la construïm dia a dia, barri a barri!

One response to “El Casal Independentista La Cruïlla enriqueix la xarxa d’espais transformadors de l’Eixample.

  1. Sort al nou projecte de la Cruïlla!!! Una molt bona noticia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s