L’Assemblea Oberta de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni es posa en marxa i recull opinions del veïnat.

La convocatòria, organitzada pel nucli territorial d’aquests barris de l’Eixample, ha aplegat unes 60 persones i ha servit per presentar la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), fer una primera valoració dels resultats electorals, presentar el calendari immediat de l’organització sobre el seguiment i suport de la tasca al Parlament de Catalunya així com les prioritats de treball a escala local. L’assemblea era un primer espai de trobada amb el veïnat després de les eleccions al Parlament i s’ha celebrat amb l’objectiu d’acabar de definir quin paper hem de tenir als barris.

Després d’una ràpida presentació sobre la història i el funcionament de la CUP, s’ha obert un torn de paraules per a recollir valoracions, propostes i idees sobre la tasca a fer Parlament de Catalunya, i quines vies de seguiment i participació proposaven els veïns i veïnes assistents. Diferents intervencions han apuntat la necessitat d’apostar per l’ús de les noves tecnologies pel seguiment i participació en l’activitat parlamentària, combinades amb les trobades presencials i destacant la importància dels processos de debat a l’hora de prendre decisions. S’ha apuntat també la necessitat de reforçar les xarxes de treball temàtic o sectorial, i sobretot, el no perdre de vista que la CUP és un projecte interessant en tant que es presenti com una manera de fer diferent, i arrelada a les lluites veïnals al carrer. Altres intervencions han destacat la necessitat de definir una proposta programàtica més clara, i acotar molt bé els temes en què es vol incidir al Parlament

També s’ha aprofitat per a parlar breument de la Declaració de Sobirania impulsada al Parlament per CiU i ERC, diferents intervencions han apostat per pressionar a aquests partits polítics a fer una proposta més ambiciosa, però especialment que el paper de la CUP sigui que ningú es faci enrere en la celebració d’un referèndum.

Posteriorment s’ha obert un darrer bloc, relatiu a l’activitat a desenvolupar-se a nivell municipal, tot repassant alguns dels principals punts calents al barri. L’Illa Germanetes i el projecte de Recreant Cruïlles, el cas Parc de Neteja, el projecte de Calàbria66, l’amenaça de desallotjament de la Carboneria (feliçment suspesa podem dir ara!), o l’edifici malalt del CC Teresa Pàmies. Varis veïns han apuntat que aquesta era la tasca clau en la qual participar, informar i coordinar-se al barri, i s’ha destacat altres casos com la degradació dels mercats del Ninot i Sant Antoni per unes obres a mig fer o l’estat d’abandonament de l’edifici de Telefónica d’Avinguda Roma. Les darreres intervencions han destacat la necessitat de no passar per alt la recent agressió feixista patida per un jove al barri de Sant Antoni els darrers dies.

Finalitzada l’Assemblea, es farà un retorn més desenvolupat als i les assistents i s’acabarà de concretar la periodicitat i format d’Assemblees Obertes d’ara en endavant.

El nucli territorial de la CUP de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni es reuneix quinzenalment els dilluns al vespre a l’Ateneu Francesc Layret (c/Villarroel, 49).

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s