Pla Buits i Germanetes: Recreant Cruïlles és l’únic col·lectiu que en demana la cessió.

A finals de 2011, un seguit de veïns i veïnes de l’Esquerra de l’Eixample impulsava Recreant Cruïlles, una iniciativa que naixia amb la voluntat de recuperar el solar municipal de l’Illa Germanetes (carrers Consell de Cent / Borrell / Viladomat) i alhora reivindicar-ne la construcció dels diferents equipaments previstos i aprovats pel consistori. Cal recordar que el solar es troba buit i abandonat des de fa més de 8 anys i, tot i les successives promeses del consistori, en un solar de més de 5.000 metres quadrats de moment sols s’hi ha edificat la parcel·la prevista per habitatge privat, mentre la resta continua en absolut desús.

Després de nombrosos actes públics, tallers participatius i vàries accions mediàtiques per a generar reflexió, el col·lectiu Recreant Cruïlles va presentar l’1 de febrer, a l’Ajuntament de Barcelona, una proposta per la gestió d’aquest solar municipal a redós de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra Eixample. Ha estat l’única proposta presentada per a la cessió d’aquest solar i per tant s’espera que la resolució sigui a favor del col·lectiu.

Aquesta proposta s’emmarca en el flamant Pla Buits, un pla impulsat per l’Ajuntament per tal de cedir a entitats i veïns una vintena de solars de propietat municipal (repartits entre els 10 districtes de la ciutat) fins que no s’hi facin els equipaments previstos. En el cas concret de Germanetes, cal dir que aquesta proposta només s’ofereix per un 10% dels metres quadrats disponibles i que si bé limita la capacitat d’acció del veïnat per a donar-ne ús, és una mesura que ofereix escletxes per aprofundir en l’autoorganització veïnal.

Des del nucli de la CUP de Sant Antoni i l’Esquerra de l’Eixample felicitem i donem tot el suport a aquesta proposta veïnal que cerca guanyar espais socials al barri, alhora que ha empès a l’Ajuntament a improvisar mesures davant de la vergonyant deixadesa municipal a l’hora d’executar els seus propis acords. En aquest sentit, no oblidem que la principal reivindicació ha de seguir sent la construcció dels equipaments i serveis públics previstos (escola bressol, IES i centre de dia principalment, que fa anys que haurien d’haver estat enllestits), així com a seguir denunciant l’endèmica manca de places a l’ensenyament públic, que a l’eixample sols cobreix el 28% a la primera etapa educativa i el 21% a la secundària.

Podeu consultar el projecte que Recreant Cruïlles ha presentat a l’Ajuntament aquí, amb informacions sobre els diferents eixos de treball i espais previstos, així com les condicions d’ús. Aquesta proposta comporta guanyar al barri un hort comunitari, un rocòdrom i zona esportiva, i una zona per a reunions i activitats socials i lúdiques a l’aire lliure. Suposa, doncs, guanyar 585 metres quadrats al barri i, sobretot, demostrar al consistori que el veïnat és capaç de generar més i millors propostes que les empreses que han anat accedint a la gestió dels centres cívics municipals propers.

Per celebrar que el projecte comunitari cada dia és més a prop, els companys i companyes de Recreant Cruïlles han previst celebrar una festa al carrer el proper 16 de març. Properament us en farem arribar més detalls!

+ info: http://recreantcruilles.wordpress.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s