Acta de l’Assemblea Oberta de la CUP de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni

Dijous 30 de maig la CUP de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni va organitzar una Assemblea Oberta als Jardinets de l’Alguer (Av. Mistral/Calàbria). L’assemblea es va convocar al carrer per reivindicar l’ús de l’espai públic pel veïnat, cosa que ens va donar visibilitat i va promoure que molta gent s’hi sumés. La convocatòria va aplegar, al moment de màxima confluència, unes 80 persones. De totes maneres cal tenir en compte que la sonoritat va ésser molt minsa i que alguns dels presents van abandonar perquè no se sentia prou bé.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’assemblea volia ser un espai de trobada amb el veïnat per tal d’explicar què estem fent al barri, què fem al Parlament i com podem participar a la CUP, així com recollir les impressions, idees i suggerències dels veïns.

En Roger va explicar breument la història l’estructura i el funcionament de la CUP. Seguidament va fer un repàs de les nostres tasques i preocupacions al barri (com la reivindicació de l’espai públic, la participació en les lluites per una educació i una sanitat pública, el seguiment del cas de lipoatròfia semicircular a la biblioteca Agustí Centelles i l’escola bressol el Roure…), així com de les nostres eines de difusió mitjançant el blog, les xarxes socials i el newsletter.

A continuació en David Fernàndez va fer un resum del seu dia a dia al Parlament i de les tasques que hi desenvolupa la CUP. Tres diputats no són decisius però podem traslladar les lluites del carrer, denunciar, aturar i construir un altre  model.

Després d’aquestes intervencions es va engegar un torn de paraules on van haver-hi propostes i suggerències pel diputat i per nosaltres. Va sortir el tema de la cultura en el si d’un govern que construeix catedrals (de cultura) i promociona la cultura de les grans empreses però que menysté i dificulta la cultura de carrer, dels locals i de la gent. També es va parlar del Port de Barcelona com a metàfora del capitalisme urbà, i de què cal treballar per evitar més barbaritats i intentar canviar-ne el model. Hi va haver intervencions sobre l’Educació Pública i la manca de places, fet particularment preocupant al nostre districte, i que enguany s’accentua amb el tancament de l’escola Bressol el Roure. A més, un pare mostrà la seva preocupació per l’externalització de 3 escoles bressol i per la possible no obertura del Roure al setembre. De fet, es té constància que s’ha demanat a les escoles que han acollit els alumnes el manteniment de les places fins a finals d’any 2013.

Les indignades del Clínic ens van demanar més presència en la seva lluita, ja que el Clínic és un símbol de la privatització de la Sanitat Pública. Per altra banda, se’ns va premiar l’esforç de portar el debat polític al carrer i animar aquells que havien perdut la confiança amb aquestes manifestacions de democràcia.

L’Associació Triangle Rosa va treure el tema de la llei contra l’homofòbia presentada recentment al Parlament, per la qual s’ha demanat la llibertat de vot als parlamentaris. En David va comentar que l’aprovació de la llei era urgent tot i que l’escenari sigui advers, cal continuar i no desistir, tard o d’hora s’ha d’aprovar. El joves del barri es van mostrar preocupats per la manca d’un espai per reunir-se a l’Eixample i es preguntaven per la seva presència al Parlament. En David els va donar la raó, els joves no hi són escoltats. Els va aconsellar des de l’experiència, que no esperin, que prenguin! La Rotonda de Gràcia es va prometre pel 1991 i no es va inaugurar fins al 2010, però pel camí els joves de Gràcia van alliberar 13 espais.

Pel que fa a la Consulta sobre la Independència, en David explica que no se’n sap res, que evidentment no hi haurà cap autorització de l’estat i que si no es convoca serà el frau més gran de la democràcia, ja que pràcticament era el programa polític de CiU. Però el tema no ens preocupa, ja que serà el carrer qui ho porti endavant. Evidentment, també va sortir el tema del Procés Constituent: la resposta fou que la CUP és un partit de base i que vol fer unitat popular, aquest sempre ha estat el seu objectiu. No farem cap unió als despatxos, sinó que ja ens trobarem des de baix i si cal farem un procés. Va sortir també el tema de les eleccions europees i es va comentar que, com sempre, decidiríem si ens presentàvem o no en assemblea. Pel que fa la vaga general d’Euskal Herria, la CUP ha donat suport a totes les que s’han fet últimament i estem a favor de totes les vagues generals convocades pels treballadors, que qüestionem l’Euro des del principi i que no som cap partit social demòcrata.

Totes les aportacions han estat molt positives i enriquidores, n’hem tret bones impressions i sensacions i esperem podem millorar el format i trobar entre tots la millor fòrmula per a radicalitzar la democràcia i fer que sigui realment cosa del poble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s