Consell de Barri a Sant Antoni: informació escassa i poca participació.

El passat dimarts dia 4 de juny es va celebrar el Consell de Barri de Sant Antoni al Centre Cívic Cotxeres Borrell. Imatge

Els Consells de Barri són els òrgans de participació territorial per a les qüestions referents al barri. Teòricament, un canal de participació ciutadana per aproximar la ciutadania a l’Ajuntament i a l’inversa.

El Consell va començar amb una explicació ràpida i superficial del regidor Sr. Ardanuy sobre els principals temes que afecten al barri, com ara, Calàbria 66, els terminis d’acabament del Mercat de Sant Antoni, l’augment de ràtio a P3 fins a 27 alumnes a l’escola pública a causa del desplaçament cap a aquests centres de les preinscripcions en primera opció, la fira de comerç al barri, i la taula d’entitats socials.

Seguidament, van prendre la paraula representants d’algunes entitats del barri. El Sr. Pep Sala, president de l’AVV de Sant Antoni, va qüestionar l’efectivitat, el model i l’horari d’aquestes reunions del Consell de Barri, que dificulten la participació de les persones interessades. Diu que cal una reflexió profunda atès que Consell darrera Consell es repeteixen els mateixos temes i les mateixes respostes, i la realitat és que tot va empitjorant o no es veuen indicis de millora: des de les obres del mercat, passant per la situació cada cop més precària d’alguns veïns i veïnes, les mancances en places escolars públiques al barri, la construcció de l’Institut, la intervenció en temes de civisme, soroll… A banda d’això, va destacar la bona i engrescadora experiència participativa que està essent el Projecte de Calàbria 66, futur equipament del barri fet des del barri.

L’associació per la recuperació dels teatres Talia-Olympia va explicar l’estat de les denúncies que la Guàrdia Urbana els va interposar per la realització d’un concert en solidaritat amb els treballadors de Telefónica en vaga de fam. Dues de les cinc denúncies encara són vigents i es presentarà un recurs d’alçada amb testimonis. Demanen al regidor que busqui solucions per resoldre aquest conflicte que pot determinar canvis en la participació de l’entitat  amb els projectes vinculats a l’acció municipal.

L’Assemblea de Joves de Sant Antoni va mostrar la seva preocupació per la creixent escalada de prohibicions per fer actes al carrer, com va ser el cas de la darrera Festa Major d’Hivern. Demanen a la regidoria que les festes d’estiu del barri de Sant Antoni es desenvolupin amb tranquil·litat i amb les mínimes traves per part de l’Ajuntament.

La resposta del regidor a totes aquestes intervencions no va aportar gaire més que bones paraules i pocs compromisos de futur, en la línia dels darrers Consells de Barri, tal i com ja s’havia assenyalat anteriorment des de l’AVV.

Per acabar, veïns i veïnes a títol individual van exposar  greuges i problemes del veïnat, entre ells la necessitat d’obrir la biblioteca Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver tots els matins.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s